lördag 9 januari 2010

Några inredningsdetaljer

Som tidigare nämnt är den här inredningsfärgen " 51 teak repp " relativt ovanlig eftersom den endast fanns år 1966 och endast ihop med dessa lacker:
Vit L 582 (06) arcona white ( på min bil )
Vit L 282 (42) lotus white
Grå L 568 (37) sea sand.

Inredningen såldes som standard men galonliknande skinnimitation ( påminnande om Volvo Amazon stolklädsel )kallad Leatherette i rött, svart eller beige fanns som option till de ovannämda lackerna och det lockade säkert någon välbeställd.

Stolarna har haft överdragsklädsel i " Teddybjörns päls " som en av mina garagegrannar kallade det. Mycket tacksamt då båda är nära nyskick, säg 8 av 10 på en skala.

Nedan ses de detaljer som mötte mig efter urlyftna stolar. Ett par gamla gula kalsonger att torka fuktiga rutor med och en souvenirflaska Don - B. Superior Rom för att hålla imman borta samt erhålla en avslappnad körstil?

Skämt åsido, där blottades också ett golv som lät likt knäckebröd när man försiktigt närmade sig med foten. Bara att konstatera att ett helt nytt golv måste skaffas / tillverkas. Varken original eller repro. golvhalvor finns i parti och minut att köpa.

P.S. Jag har lyckats hitta ett par hos T3 Detectives i England och i skrivande stund börjat installera dom på min numera lösa och renplockade chassiplatta. Vi kommer dit i bloggen tids nog. De passar sannerligen inte rakt av utan kräver omfattande inmätningar samt massering med vinkelslip och karosserihammare och mothåll.
Det har också hunnit tillverkas en håljigg med hjälp av av karossens infästningar. D.S.

Förardörrens innerhandtag lämnar övrigt att önska. Ytterligare slitage har en gång i tiden förhindrats med kraftig tape. Snyggt lagat, det syns ju knappt...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar