torsdag 18 februari 2010

Plattan på blästring del 1

- Skåda, mina vänner, den i bloggen frekvent omnämda dagen har kommit.
Det var på tiden att den blev idag, Torsdag, så länge som den dröjt av.




Tisdagskvällen avnjöts i ensamt majestät med borrmaskin och Scotchbrite skivor. Andra skivor som penetrerade genom hörselkåpornas dämpning av idogt arbetande elverktyg var " All That Remains " och " Mastodon ". De rekommenderas f.ö. av undertecknad. Hårt och varmt som ett bastugolv. Så rensades de kvarvarande resterna av uttjänt rostskydd bort från plattan och hamnade utspritt på ett ny (ss) målat garagegolv.




Plattan beräknas vara klar för avhämtning om två veckor. Det återstår att se...
Men jag har definitivt ingen brådska, finns alltid annat att göra som Ni vet.

Efter välförtjänt förmiddagskaffe flyttade jag och två av mina trogna garagevänner Ghia karossen till mitt garage från ett annat närbeläget sådant, för att byta plats med " bak-å-framvagnen " som stått ivägen pga utrymmesskäl.
Ja, flyttade är kanske fel ordval, snarare drog och knuffade på bilen och karosseribockarna med genomsjunkna hjul i den löspackade snön. Succe´ kunde vi alla konstatera, kunde inte valt en bättre dag... eller?

Närmast blir det till att " putsa " på tröskelinfästningarna som har fornlämningar av bottenplattan och dess fastloppade lagningar kvar. Detta brådskar mest för att det trots avmåttad håljigg kan vara bra att prova passformen av plattan med nya golvhalvor innan slutlig svetsning.
Sist måste undertecknad få tillägga att han nu är relativt nöjd med uppfreshningen av garagelokalen, hoppas Ni samtycker.

P.S. Om Du är intresserad av hur det stundande arbetsmomentet ser ut, läs gärna tidigare inlägg med bilder under separationen av platta & kaross. D.S.





Tack D.& M. för den betydelsefulla hjälpinsatsen. Utan Er är det nästan omöjligt.

1 kommentar:

  1. MEN HALLÅ!

    Kul att se att de finns fler Typ 3 Ghia ägare här ute, och särskilt i Sverige då man oftast hamnar långt utanför rikets gränser för att komma i kontakt med ägare till dessa udda fordon som man knappt vet om man ska tycka e snygga el. fula... Men man lär sig att gilla dom, och med en sjyst sänkning och en uppsättning snygga fälgar ser dom riktigt cool ut, utan att man "förstört" själva bilen. Du verkade köpa grisen i säcken. Men vad tusan, de är inte så att man kan välja och vraka direkt och visst är det märkligt vad bra en bil kan se ut på bild. Du verkar minsann hålla ett ett bra tempo må jag säga, kul att se. Den där motorn kommer att bli sjukt grym i en ghia om det var så du tänkt!
    Din blogg kommer jag följa i forsättningen / Ha de!

    SvaraRadera