onsdag 2 maj 2012

- Åtgärd :

Så där då!

Åkte till HK Bildemontering som fortfarande har stor självplocknings avdelning för att leta en uppsättning bärarmar från VW 1303, då jag inte fick de jag hade hugg på privat.
Utan att överdriva kan man konstatera att det inte dräller av skapliga bubblor på bilskrotarna eller Blocket här i länet, tre riktigt dåliga objekt varav ingen 1303 kunde lokaliseras bland hundratals andra bilmärken och modeller, vissa av de senare nämda riktigt udda faktiskt.
En 60 - tals saxomat hade bärarmarna kvar men knappt värda att rädda pga rosten, mkt illa.

När jag i ett sista desperat försök att få en bättre överblick av området tar mig upp på en totaldemolerad Opel Omegas tak,
fastnar ögat på en multikulört Porsche 924 i påbörjat banraceutförande med igenlagda lysen etc.
- Där kan jag ju ta bärarmarna, om de finns kvar, de är likvärdiga 1303 men med 100 mm diameter på stubbaxlarnas drivknut istället för 90 mm. Det passar mig perfekt, det är förhoppningsvis bara att byta bromstrumman till VW´s dito ist för Porschens för att få 205/5 bultmönstret som jag ska ha.

- Javisst, bärarmarna och hela bakvagnsbryggan är intakt och mycket fresh, så den får det bli!
Gör omgående upp pris med skrothandlaren och kommer tillbaka med verktyg för att demontera den när vädret tillåter, det blev på Lördagen 28 / 4 .

Kompisen Danne var behjälplig tidigt på morgonen, både med att plocka ihop nödvändiga verktyg och att vara med på plats vid demonteringsobjektet precis när skroten öppnade. Vi hade intentionen att bara ta själva bärarmarna men de inre bärarmsbultarna på båda sidor ville spela svårflörtade och vägrade släppa till, så vi demonterade hela bakvagnsbryggan utom transaxel, drivaxlar och stötdämpare som fick stanna på bilen. Bakvagnsbryggan fick följa med hem i sin helhet och det blev faktiskt inte dyrare för det. Fick då krängningshämmare, ställbara svärd och torsionsstavar på köpet. Man tackar.

Det som kommer att användas på The Bad Klone är 924:ans bärarmar och svärd kombinerat med 944:ans grövre torsionsstavar och dito kränghämmare.

För övrigt så är RC 240:n slipad och maskad, mao klar för lackering vilken dag som helst.
När den är färdig kan jag ägna mig helhjärtat åt VW´n, vilket jag är väldigt sugen på just nu.

Stay Air Cooled!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar